Hienoa, olet pyrkimässä seurakuntasi luottamushenkilöksi!

Aktiivinen vaalikampanjointi kannattaa aloittaa viimeistään silloin, kun vaalilautakunta on vahvistanut ehdokasnumerot. Kampanjaa voi suunnitella myös yhdessä oman listan ehdokkaiden kanssa. Mahdollisimman suuri yhteinen äänimäärä hyödyttää kaikkia, koska seurakuntavaaleissa on käytössä suhteellinen vaalitapa.

Osallistuminen seurakunnan tilaisuuksiin ja äänestäjien tapaaminen myös paikkakunnan muissa tapahtumissa on hyvä tapa tuoda esiin omaa ehdokkuutta. Jo 16-vuotiailla kirkon jäsenillä on äänioikeus, joten nuoriakin voi kannustaa äänestämään. Monet seurakunnat järjestävät myös vaali-iltoja ja keskusteluja ehdokkaiden kesken. Varaudu kertomaan miksi olisit hyvä luottamushenkilönä ja mitkä asiat ovat itsellesi tärkeitä.

Materiaalit ehdokkaille

Seurakuntavaalien virallisella kampanjailmeellä on tuotettu ehdokkaille materiaalia, kuten ehdokaskorttipohja. Ehdokaskortin pääset tekemään itsellesi kirkon uudessa materiaalipankissa maaliskuun alusta alkaen. Ehdokaskorttia varten tarvitset itsestäsi kuvan ja ehdokasnumerosi. Palvelusta saat kortin sähköisessä muodossa, jolloin se on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa tai tulostaa paperille. Työkalu toimii selaimessa, mutta ei mobiililaitteilla.

Kaikki materiaalit löytyvät kirkon uudesta materiaalipankista, jonne pääset tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vaalikone

Suuri osa äänestäjistä etsii itselleen sopivaa ehdokasta vaalikoneen avulla. Muistathan siis täyttää omat tietosi ja vastata kysymyksiin, niin saat ilmaista näkyvyyttä verkossa! Vaalikone aukeaa 10.10.2022 osoitteessa seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.