Vaaliviestintä

Näille sivuille on koottu kaikki valmiit vaaliviestintämateriaalit. Materiaaleja päivitetään ja lisätään jatkuvasti vaalien lähestyessä.

Mikäli tulee viestintään liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä.

Vaaliviestintään liittyvät kysymykset:

Tuija Helenelund
viestintäasiantuntija
seurakuntavaalit@evl.fi
forsamlingsvalet@evl.fi

Vaalikampanjaan liittyvät kysymykset:

Liisa Toivonen
kampanjaviestinnän projektipäällikkö
seurakuntavaalit@kirkkopalvelut.fi

Seurakuntien työntekijöille on perustettu Teamsiin vaalitiimiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa voi keskustella ja saada vertaistukea. 

Vaaliviestintä seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä

Seurakuntavaalit ovat aina paikallisvaalit. On tärkeää, että seurakunnat viestivät itse vaaleista ja tekevät vaaleja tunnetuksi omalla paikkakunnalla. Paikallisten teemojen painotukselle on vaalien viestinnässä runsaasti tilaa. 

Näiltä sivuilta löytyy kaikki vaaliviestintään liittyvä tieto. Kampanjamateriaalit on koottu kirkon uuteen kuvapankkiin. Kaikki materiaalit ovat vapaasti seurakuntien käytettävissä ja materiaaleja lisätään vaalivuoden edetessä. Äänestäjille tarkoitetut verkkosivut seurakuntavaalit.fi aukeavat maaliskuussa 2022.

Paikallisen mediatilan varaaminen ja kustannukset (esimerkiksi ulkomainonta, ilmoitukset paikallislehdissä, paikallisradiossa, julisteiden painatus) sekä mahdolliset vaali-ilmeellä varustetut mainosartikkelit (esim. kahvikupit, kynät ja tarrat vaali-ilmeellä) tulevat seurakuntien itse vastattaviksi.