rakastaja lahjoittaja pelastaja. Lahjoita sellaisena kuin olet. Kehoitus lahjoittaa seurakuntavaalit 2022 -vaalikeräyksessä. Yhteistyötahojen logot.

Seurakuntavaalien vaalikeräys 2022

Seurakuntavaalien yhteydessä vuonna 2022 toteutetaan seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Kirkon Ulkomaanavun keräysvarat ohjataan katastrofirahastoon, jonka avulla KUA toimittaa hätäapua erilaisista katastrofeista kärsiville ihmisille ja vastaa pitkäkestoisiin humanitaarisiin tarpeisiin maailmanlaajuisesti.

Kotimaanavun keräysvaroilla autetaan kriisin uhreja ja vähävaraisia Suomessa yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

Suomen Lähetysseuran keräysvarat ohjataan jälleenrakennukseen ja ihmisten elinolosuhteiden varmistamiseen kriisien koettelemilla alueilla. Erityisesti panostetaan ruokaturvan varmistamiseen ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntaan.

Suomen Pipliaseuran keräysvarat ohjataan Pipliaseuran Lähi-idässä tehtävään lapsityöhön. Sovussa eläminen, anteeksiantaminen ja rakkaus ovat arvoja, joita Pipliaseurojen lastenmateriaalit ja -tapahtumat opettavat uudelle sukupolvelle konfliktien keskellä.

Tavat lahjoittaa

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499

(viestin hinta 15€)

Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171

Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys

Lahjoita verkossa

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2019/723, voimassa 1.1.2020–31.12.2024. Ahvenanmaa ÅLR 2022/3368, voimassa 1.6.-31.12.2022

Apu menee perille

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. KUA toimii 12 maassa, siellä missä hätä on suurin ja tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Kotimaanapu on Kirkkopalvelut ry:n hyväntekeväisyyspalvelu, joka auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Suomen Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä. Lähetysseura tekee lähetystyötä, kehitysyhteistyötä ja rauhantyötä 30 maassa ympäri maailmaa.

Pipliaseuran työn kautta Raamatun sanoma tulee lähelle ihmistä, hänen omalla kielellään. Pipliaseura kääntää ja kustantaa Raamattua sekä herättää mielenkiintoa sanaa kohtaan. Työnsä kautta se edistää lukutaitoa ja parantaa syrjäytettyjen asemaa.

Ohjeet lipaskeräykseen

Keräyksessä käytetään Kirkon Ulkomaanavun sekä vihreitä että valkoisia lippaita, joissa on ajantasainen keräyslupa RA/2019/723. Monissa seurakunnissa on päivitetty lippaat Ukraina-keräyksen yhteydessä. Lippaiden tilaus keräykseen päättyi syyskuun lopussa, jotta postitus mahdollistuu ajoissa.  Ota yhteyttä tarvittaessa ulla.oinonen@kua.fi

Poliisihallituksen ohjeen mukaisesti lippaan vieressä tulisi olla esillä A4-kokoinen infolappu, jossa on tieto keräyksen järjestäjistä sekä mihin keräystuotto käytetään. A4-kokoisen infolapun voivat seurakunnat itse tulostaa Kirkon mediapankista (Vaalikeräys-kansiosta).

Vaalipaikalle voi myös tilata Granosta seurakuntavaalikeräysjulisteita joko A4- tai A3-koossa. Julisteessa on myös tekstiviesti ja MobilePay-lahjoitusmahdollisuudet.

Seurakuntavaalikeräyksen julisteiden tilaus seurakuntiin Granosta maksutta päättyi syyskuun lopussa. Julisteet painetaan ja lähetetään seurakuntiin viimeisen tilauspäivän, 30.9. jälkeen. Yhteistilaus ja
-painatus mahdollisti edullisemman hinnan ja palvelun tarjoamisen seurakunnille. Tilausajan päättymisen jälkeen julistepohjat ovat Kirkon mediapankissa ja niitä on mahdollista tilata painosta omakustanteisesti tai tulostaa itse.

Vaalikeräyksen lipasvalvojana toimiminen on myös merkityksellinen vapaaehtoistehtävä. Seurakunnat voivat kutsua tähän tehtävään seurakuntalaisia. Keräyksen vapaaehtoisille ja keräyksen organisoijille järjestetyn
infotilaisuuden tallenneLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja powerpointLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vapaaehtoisille on hyvä antaa myös ennakkoon tiedoksi tällä sivulla olevat perustiedot keräyksestä.

Jos keräyslipas on valvomatta, se tulisi kiinnittää ketjulla.

Materiaalit keräykseen

• A4 -ohje (tulostetaan ja laitetaan esille keräyslippaan viereen)

• Julistepohja keräyspaikalle tulostetaan tai tilataan omakustanteisesti valitsemastaan painosta. Julistepohjat Kirkon mediapankissa (Vaalikeräys-kansiosta).

• Some-, Lukkari- ja infonäyttökuvat Kirkon mediapankista (vapaasti käytettävissä seurakunnan omissa kanavissa)

Ohjeet seurakunnille tilitykseen